FEESTJES TWENTE.NL

COVID-19

Ein-de-lijk… We mogen weer! Na lang stil te hebben gezeten is het eindelijk weer mogelijk om los te gaan op jouw favoriete feest deze zomer! Echter is er nog wel vaak onduidelijkheid over wat je allemaal nodig hebt voor een feest bezoek. Moet je een officiële toegangstest laten zien of is een zelftest genoeg? Kan je na een vaccinatie ook direct een festival bezoeken? Deze vragen zijn veelvoorkomend en wij hebben hier de antwoorden voor je!

Toegangstesten

De meest voorkomende vraag is of een officiële toegangstest perse nodig is om een feest te bezoeken of dat je ook een zelftest mag doen. Het antwoord is: Nee, een zelftest is niet voldoende! Waarschijnlijk als je tickets hebt gekocht voor een festival ontvang je automatisch een bericht van de organisatie met info over o.a. de toegangstesten.

In principe hoef je niet te wachten op een bericht van de organisatie. Je kan zelf een test inplannen bij jou in de buurt via: Testen Voor Toegang  Hier kan je een afspraak maken voor jouw toegangstest. Kies hierbij voor het activiteittype: Evenementen. Dit spreekt voor zich als je een afspraak maakt.

LET OP!: Het negatieve testbewijs is maar 40 uur geldig na ontvangen van het testbewijs (je ontvangt binnen 24 uur het resultaat). Zorg er dus voor dat je de afspraak op tijd maakt, maar wel zodanig dat het bewijs nog steeds geldig is!

Nadat je het negatieve testbewijs hebt ontvangen, is het noodzakelijk om dit bewijs om te zetten naar een QR-code in de CoronaCheck-App. Je toegang kan worden geweigerd als dit niet is gebeurt.

Vaccinaties

Ben je gevaccineerd, dan wil dat niet meteen zeggen dat je de dag/week erna direct zonder toegangstest een festival kan bezoeken. Het vaccin heeft namelijk 2 weken nodig om antistoffen aan te maken. Na deze 2 weken na het ontvangen van je eerste en enige prik (Janssen) of tweede prik (Pfizer/Moderna) is het dus pas mogelijk om zonder toegangstest een feest te bezoeken. Mocht je binnen die 2 weken na het vaccineren dus een festival bezoeken, is het nogsteeds nodig om een toegangstest te doen.

Het vaccinatiebewijs dat je uiteindelijk ontvangt moet overigens ook worden omgezet naar een QR-code in de CoronaCheck-App. Dan pas kan je officieel toegang verkrijgen tot het festival.